محل تبلیغات شما
کتاب درسی
تصویری از فارسی دوم ابتدایی ۱۳۴۳

                بوی خوش کتاب درسی

انگار همین دیروز بودبا شوق و ذوق لای کتاب‌های نوی مدرسه را باز می کردیم وبو میکشیدیم و از بوی عطری که از ورقهای نوی کتاب به مشاممان می رسید  بال در می‌آوردیم .

کتابهایی که بدون پرداخت هیچ هزینه ای در دوران ابتدایی مجانی  تحویل مان می دادند و پشت آن نوشته بود این کتاب‌ها رایگان و خرید و فروش آن اکیداً ممنوع است .
 بچه های مدرسه ابتدایی همه از فیض و برکت کتابهای رایگان ابتدایی بهره می بردند .ولی دردوره دبیرستان بابت تهیه کتاب مبلغی توسط خانواده ها خرج می شد. چون کتاب ها در دبیرستان  رایگان نبود .
بعضی از دانش آموزان دبیرستان به جای خرید کتاب نو و دست اول کتاب های دست دوم  دوستان و اقوام خود را که یک سال جلوتر بودند می گرفتند تا پولی بابت خرید کتاب ندهند. البته گاهی به طرف مقابل مبلغی پرداخت می‌کردند که در این حالت برای هر دو منفعت داشت دانش آموزی که کتاب خود را تمیز نگه داشته بود در آخر سال با فروش آن به دوست خود  پولی دستش را می گرفت و دانش آموز دیگر که پول تهیه کتاب نداشت با پرداخت مبلغ اندکی و یا بدون پرداخت بابت سال بعد خود کتابش  را تهیه می‌کرد  این رسمی بود که بین دخترها و پسرهای آن دوران فراوان دیده می شد چه در شهر زندگی می کردند چه در روستا .
نوع مطالب کتاب ها هم به نوعی بود که تغییرات دیر به دیر صورت میگرفت .با وجود این کتاب ها دارای مفاهیم کلی و مفید برای دانش آموز و جامعه بودند.  متاسفانه امروز به دلایل خاصی ماشاهد تغییرات مکرر کتاب های درسی هستیم .چون برای قشر خاصی لقمه های بزرگی در تهیه وچاپ و نشر کتابهای درسی است.
 دیگر سنت پسندیده استفاده از کتابهای دست دوم در میان دانش آموزان دیده نمی شود وگویا نوعی کسر شان است امروزه  ما شاهد و ناظر  نسلی تجمل گرا و اهل اسراف هستیم.
 برعکس آن همه شعاری که  فقط برای صرفه جویی  زبان می آوریم وگوش فلک را کر کرده است

روزگاری به جهت  بهره وری از لوازم التحریر  استفاده از دفترچه های نیمه تمام را درسال بعد ادامه می دادند و حتی  اوراق سفید مانده بعضی دفترچه ها را به هم می دوختندو از ان به عنوان چک نویس تهیه می‌کردند.
 انجام بعضی از کارها و آموزش آن از همین دوران دانش آموزی شروع میشود متاسفانه به خاطر منفعت طلبی و طمع ورزی ثروت اندوزان این تجارت بزرگ در امرچاپ و توزیع کتابها و چشم و همچشمی و شعار زدگی خانواده ها  با توجه به وضع وخیم اقتصادی  ما شاهد خرید میلیاردها تومان لوازم التحریری هستیم که بیشتربنفع چشم بادامیهاست واکثرا جنبه تجمل گرایی دارد.
 امروزه حتی بچه ها از جلد کردن دفتر ها و کتاب هایشان عاجزند در صورتی که در گذشته دوختن و جلد کردن کتاب ها توسط خود بچه ها صورت می گرفت و بنا بر نیاز دست ها و ذهنشان به کار افتاده و خود به خود از آنها افرادی خلاق و مفید برای آینده تربیت می شد . 
امیدوارم ذکر این مطالب موجب گردد بعضی سنتهای  پسندیده گذشته زنده گردد. و دانش آموزانمان در کمک به اقتصاد خانواده کمی مراعات کنند و متولیان آموزش و پرورش هم مسئله تغییر مکرر کتابها را کنترل و دانش آموزان را در استفاده بهینه از کتابها ترغیب نمایند . 
مصطفی_جهانمردی  شهرضا

خاطراتی با طعم خوش انار

حمام قدیمی بازار شهرضا

دبیرستان حاج ناصر رضایی شهرضا

کتاب ,ها ,دانش ,  ,تهیه ,های ,    ,کتاب ها ,و دانش ,دانش آموزان ,می شد

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گروه هنری چایپاره